Rybářský rozcestník

Kapr na víně a smetaně

Recept na úpravu kapra z maďarské kuchyně. Lze použít i jiný druh sladkovodní ryby, například maso sumce, candáta, štiky …

2 náročnost
50 minut
Kapr na víně a smetaně
  • 1 kg kapra (sumce, candáta, štiky ...)
  • 100 g slaniny
  • 2 dl zakysané smetany
  • 2 dl bílého vína
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks kousek celeru
  • červená mletá paprika
  • hladká mouka
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme a do kůže uděláme po 2 cm zářezy, do kterých vložíme tenké plátky slaniny
    2. Víno naředíme 1 dl vody a svaříme s nakrájenou mrkví, celerem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem
    3. Porce kapra vložíme do pekáče, který vymažeme máslem, posypeme červenou paprikou a kmínem
    4. Víno scedíme, odstraníme koření a uvařenou zeleninou, vínem přelijeme kapra a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení poléváme kapra svařeným vínem
    5. Když je ryba měkká, zalijeme kysanou smetanou ve, které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky a ještě 5 minut necháme zapékat
    6. Hotovou rybu na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.