Klasika anglické kuchyně! V těstíčku obalené rybí filety usmažené dozlatova, servírované s hranolkami.
1. Filety z ryb omyjeme, důkladně osušíme a z obou stran pokapeme worcesterskou omáčkou a citronovou šťávou, pak je obalíme v mouce
2. Do mouky dobře zamícháme cukr, sůl a pivo, pak i 2 ks vaječné žloutky, přilijeme mléko s vodou, umícháme hladké těstíčko, které necháme 30 minut stát, nakonec opatrně vmícháme našlehané bílky
3. Porce ryb obalíme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, po vytáhnutí usmaženou rybu osolíme
4. Usmažené ryby servírujeme s připravenými hranolky, kečupem, tatarskou omáčkou a měsíčky citrónu.
Příprava domácích hranolek na anglický způsob:
1. Oloupané brambory nakrájíme na 1 cm silné hranolky, dáme je do vody a necháme chvíli odmočit
2. Dobře okapané hranolky smažíme v oleji rozpáleném na 160 °C až mírně zezlátnou, pak je vytáhneme, zvýšíme teplotu oleje ve fritéze na 180 °C, brambory vrátíme zpět do oleje a dosmažíme dozlatova.
V některých receptech se rybí filety ještě před obalením potírají pikantní hořčicí.