Rybářský rozcestník

Candát v olivové krustě

Porce candáta posypané ochucenou strouhankou, ozdobené strouhaným parmazánem a pokapané olejem, v troubě zapečené.

2 náročnost
20 minut
  • 800 g candáta
  • 100 g strouhanky
  • 70 g parmazánu
  • 1 ks malé sklenice černých oliv
  • hrst čerstvé bazalky
  • olivový olej na pokapání
  • olej na opečení
  • sůl
  • Příprava

    1. Z omytého a vykostěného candáta si připravíme jednotlivé porce, které osolíme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran
    2. V misce promícháme strouhanku s na drobno nakrájenými slitými olivami a na jemno nasekanou bazalkou
    3. Porce ryby položíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme ochucenou strouhankou, ozdobíme na jemno nastrouhaným parmazánem, pokapeme olivovým olejem a v troubě vyhřáté na 230 °C 5 minut zapečeme.

    Doporučení

    Podáváme se salátem z čínského zelí a salátové okurky, se zálivkou z citronové šťávy prošlehané s trochou zakysané smetany, ozdobený orestovanými mandlovými lupínky.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!