Rybářský rozcestník

Pro nás sezóna nikdy nekončí

Pro mnohé cestovatele se už cestování chýlí ke konci. Jak se říká, skončila už sezóna. Léto už si své odbylo a přichází malebný podzim. Pro některé už se blíží příslib zimních radovánek a sportů. „Pro nás sezóna nikdy nekončí.“, říká majitel půjčovny Karavanů CarbonTear Martin Zrůst. Jsou to malé karavany, pro dva a s možností stanu na střeše pro další dvě osoby. Malé luxusní karavany o váze 750 kg vás překvapí pohodlím a funkčností. Využívat jej totiž můžete celý rok.

carbontear-gr-minicaravan-CarbonTearkaravankaravan

„Karavany půjčujeme v průběhu celého roku. Nikdy nemáme po sezóně. Samozřejmě největší nápor je přes léto, kdy je poptávka po karavanech největší, ale fungujeme celý rok a celý rok se karavany půjčují. Teď například přichází sezóna pro rybáře a dobrodruhy. Naše karavany jsou pro ně ideální. Jsou lehké a snadno ovladatelné. Stačí řidičský průkaz skupiny B. Svojí soběstačností nepotřebují kempovací přípojky, takže rybáři si ho můžou přistavit klidně u řeky nebo u moře. Má kuchyň, vyhřívání a solární panel, tudíž jsou třeba právě pro rybáře vhodným společníkem na cestování, ať už na týden do Norska nebo na víkend na Sázavu.“ Dodává Martin Zrůst.

Skoro jako doma…

„Karavany CarbonTear jsou navrženy i do extrémních podmínek. Takže je může využít prakticky kdokoliv a v jakoukoliv roční dobu. Půjčují si u nás karavany horolezci, co jezdí slézat hory po celé Evropě, ale i vášniví milovníci zimních sportů. Teď jsme tu měli pár skialpinistů. Půjčili si karavan na týden, ušetřili spoustu peněz za ubytování. Ráno a večer si uvařili. V karavanu jim přes noc bylo teplo. Prý jejich nejlepší dovolená v Alpách.“ dodává spokojený spolumajitel a manažer Milan Metelka.

Ke karavanům je možné zapůjčit další příslušenství jako je například stojan na 4 kola, Ski box, stojan na kajaky a další. Plynová bomba, lednice a topení je součástí každého karavanu. Zvýhodněné ceny za mimosezónní provoz jsou samozřejmostí.

Více zde: www.carbontear.cz

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.