Rybářský rozcestník

Pozvánka na závod O pohár předsedy SÚS dětí a mládeže

ČRS, z. s., Středočeský územní svaz pořádá pro děti a mládež 8. ročník závodu „O pohár předsedy SÚS“, který se koná 14. 5. 2023 na vodní ploše Písková Lhota. Akce je pořádána pod záštitou ministra zemědělství Zdeňka Nekuly….

Závodí se ve dvou kategoriích: do 15 let a 15 – 18 let.

Rezervace je spuštěna do 5. 5. 2023 na e-mailu: [email protected] Startovné se neplatí!

Na pískovně se bude moci na hlavní pláži bivakovat a stanovat již od soboty (13. 5.), karavany smí parkovat na vyhrazených místech, parkování vozidel pouze na vyznačených odstavných plochách.

Pro děti, které již přijedou v sobotu, je připravena večeře a nedělní snídaně zdarma, takže bude o ně postaráno. Abychom vše mohli zajistit, podmínkou je, že rodiče či vedoucí kroužků musí děti do závodu přihlásit na výše uvedený e-mail a v přihlášce uvedou jméno a příjmení dítěte, datum narození a MO (pokud je dítě členem), a zda bude na pískovně nocovat a má zájem o večeři a snídani. Kdo tak do 5. 5. 2023 neučiní, může v sobotu přijet a přenocovat, ale již bez večeře a snídaně.

Během závodu děti obdrží svačinu včetně pitého režimu.

Závodu se mohou účastnit i neorganizované děti.

Více zde: https://www.crs-sus.cz/1/1997/pozvanka-na-zavod-o-pohar-predsedy-sus-deti-a-mladeze

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.