Rybářský rozcestník

Pozvánka na rybářský závod dětí do Jinců

ČRS, z. s., MO Jince pořádá 17. 6. 2023 na rybníku Kopáčov rybářský závod pro děti od 6 do 15 let. Prezence a losování míst proběhne od 7.00 do 7.30 hod. s vyhodnocením od 11.30 hod. …

Závodu se mohou účastnit i neorganizované děti, pro které budou připraveny hodnotné ceny a pro nejlepší poháry. Během závodu děti obdrží svačinu včetně pitného režimu. Více se dozvíte v propozicích závodu.

Dne 17. 06. 2023 se koná rybářský závod dětí na rybníku Kopáčov v Jincích.

Program:
– od 07.00 do 07.30 hod. – prezentace (na hrázi rybníku Kopáčov) a vylosování míst pro lov,
seznámení s podmínkami závodu,
– od 07.30 do 11.30 hod. – závody,
– od 11.30 hod. – vyhodnocení závodu.

Více zde: https://www.crs-sus.cz/1/2018/pozvanka-na-rybarsky-zavod-deti-do-jincu

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.