Rybářský rozcestník

Pozvánka na závod O pohár předsedy SÚS dospělých

ČRS, z. s., Středočeský územní svaz zve dospělé rybáře a rybářky na 8. ročník závodu „O pohár předsedy SÚS“, který se koná 13. 5. 2023 na vodní ploše Písková Lhota. Akce je pořádána pod záštitou ministra zemědělství Zdeňka Nekuly.

Rezervace je spuštěna do 5. 5. 2023 na e-mailu: [email protected]

V přihlášce uvádějte: jméno, příjmení, místní organizaci, rok narození.

Podmínky rezervace:

– zaplacené startovné ve výši 400 Kč na transparentní účet Fondu na nákup vodních ploch: č.ú. 115-8444200237/0100, poté bude potvrzena rezervace

– v.s.: datum narození

– zpráva pro příjemce: jméno a příjmeni závodníka

Závodníci s rezervací se musí dostavit k prezenci v den závodu do 07.00 hod.

Startovné je stanoveno na částku 400 Kč/osobu (zbytek volných závodních míst k dispozici ráno v den závodu, startovné na místě 500 Kč), v ceně je občerstvení + 1 nápoj.

Pro vítěze jsou připraveny hodnotné ceny. Závodních míst je 150.

I letos lze přijet již v pátek a využít čas k neformálnímu setkání s vedením SÚS.

Více zde: https://www.crs-sus.cz/1/1996/pozvanka-na-zavod-o-pohar-predsedy-sus-dospelych

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.