Rybářský rozcestník

Dopřát si teplé tousty na rybářské výpravě? Proč ne

I u vody na rybářské výpravě si můžeme dopřát teplé křupavé tousty. Stačí si koupit toustovač určený na přímý oheň, vybavit si ledničku k vodě nějakou uzeninou, sýrem a podobně a nezapomenout samozřejmě na toustový chléb. Teplá, vydatná snídaně jistě každého rybáře nabudí a hodí do té správné pohody.

Nejprve je třeba si tousty připravit a pěkně seskládat ...

Asi je nesmyslné zde popisovat, jak se dělají tousty. Ty teplé je třeba zapéci například pod kontaktním grilem. Ale jak to řešit, když nemáme u vody elektřinu? Stačí si pořídit touster určený k přípravě toustů na přímém ohni. Dá se běžně koupit na internetu nebo i ve specializovaných outdoorových obchodech. Dá se využít v kombinaci s plynovou bombou a vařičem, ale také například na přímém ohni při pálení ohníčků.

Toustovač na přímý oheň, skvělá pomůcka pro všechny milovníky outdoorových aktivit …

Pokud vás přeci jen nenapadá, čím toustové chleby naplnit, zde je pár našich tipů:

  • pomazánkové máslo, šunka, plátky sýru
  • máslo, kolečka salámu, sýr
  • měkký sýr (namazaný na plátky toustů), uzenina
  • hořčice, anglická slanina, cibule
  • opečené tousty servírované s míchanými vajíčky
  • pomazánkové máslo, kolečka rajčat, sýr
  • sýrový trojboj: měkký sýr namazaný na tousty, měkký sýr toustový, tvrdý plátkový sýr …

Existuje mnoho možností, já mám nejradši toust, co dům dal, v tomto případě, co bedna v autě dala. 🙂 Kdo jednou posnídal míchaná vajíčka na teplých toustech, nebo i jiné zapečené tousty pěkně z rána u vody plné ryb, s pruty na břehu, spolu se svými kamarády, ten ví, o čem mluvím.

Vychytávka:

Zástěna k vařiči (má nožičky v zemi, velmi stabilní!) …

Za větru je skvělá zástěna, která zajistí, že vítr nebude sfoukávat oheň a proto zajistí, že tousty budou rychle a hlavně dobře opečené.

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím