Rybářský rozcestník

Dipovací kleště, jejich použití

Moderní doba přináší na rybářský trh stále více různých nových produktů. Také v kategorii „rybářská bižuterie“ se stále objevují nové a nové pomůcky pro nás rybáře. Například dipovací kleště. Víte jak vypadají a k čemu slouží?

dipovacídipovacídipovacídipovací

Kvalitní dipovací kleště se dají koupit v cenové relaci kolem 100,- Kč. Většinou jsou vyrobeny z nerezové oceli. Jde o šikovnou pomůcku především pro kapraře, co chytají na boilies či pelety, které si kupují již nadipované, případně pro všechny rybáře, co si sami rádi nástrahy dipují. Díky těmto šikovným kleštičkám odpadá totiž nutnost lovit v dipu namočenou nástrahu prsty, ty si ušpinit, zalepit…

Dipovací kleštičky slouží právě k manipulaci s nástrahami, především se pak hodí pro vytahování dipovaných nástrah bez ušpinění rukou. Pokud jste tuto věcičku neznali a rádi chytáte na boilies či pelety a používáte tekuté či například gelové dipy, budou se vám určitě hodit.

Text i foto: Jiří Langer, šéfredaktor webu

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.