Rybářský rozcestník

Žito

Žito je obilí, které po povaření nebo naklíčení přidáváme do zakrmovacích směsí. Žito se hodí na zakrmení i do tekoucích vod, narozdíl od ovsa, které je moc lehké a plave.

Žito

Zpracování žita:

Žito máčíme 6 hodin, pak vaříme tak 15 minut. Dobře okapaná zrnka používáme do zakrmovacích směsí. Místo vaření můžeme také nechat žito naklíčit. Zrníčka na talíři zalijeme vodou a necháme je první den celá ponořená. Druhý den je vodou již jenom promýváme, necháme je přikryté sítkem, přes které položíme utěrku, aby zrna neosychaly. Promýt je stačí 2-3 × denně. Za 2 dny budou mít klíčky potřebnou velikost.

Nejčtenější články

Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

Devadesát tun ryb z Buňkova na Pardubicku musí zlikvidovat kvůli viru

Ryby v rybníce Buňkov v Břehách na Pardubicku jsou nakažené herpes virem. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. Veterináři proto nařídili usmrcení ryb z celé chovné plochy. Výlov začne ve středu.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím