Rybářský rozcestník

Oves

Oves je poměrně lehký, proto se nehodí do krmení na tekoucí vody. Jinak je to drobný partikl skvělý, po povaření nebo naklíčení, do všech možných směsí.

Oves

Zpracování ovsa:

Oves máčíme 6 hodin, pak vaříme 15 minut. Dobře okapaná zrna používáme do zakrmovacích směsí. Místo vaření můžeme také nechat ječmen naklíčit, stejně jako žito či oves. Zrníčka na talíři zalijeme vodou a necháme je první den celé ponořené. Druhý den je vodou již jenom promýváme, necháme je přikryté sítkem, přes které položíme utěrku, aby zrna neosychaly. Promýt je stačí 2-3 × denně. Za 2 dny budou mít klíčky potřebnou velikost.

Nejčtenější články

Chytání nástražních rybek, jejich přechování

Jedna věc je nástražní rybky umět chytit a druhá věc je dokázat uchovat tak, aby vydržely a neumřely dříve, než jsi je doneseme na lovné místo, kde chceme dostat nějakou tu svoji vysněnou dravou rybu.

Chytání sumců na položenou se silonkovými koulemi

Občas je třeba sumce překvapit něčím novým, zvláště v místech, kde je velký tlak ostatních rybářů. Sumci se stávají k běžným nástrahám, na které narážejí na každém kousku revíru, pak se hodí je překvapit něčím, co neznají. Silná vůně je může přesvědčit k nasátí právě té naší nástrahy. A k tomu jsou skvělé právě silonkové sumčí bomby, přesně tedy koule ze silonek, což je velmi účinná nástraha na sumce.

Rybářská technika chytání – plavaná

Plavaná, tedy lov se splávkem, to je základní rybolovná technika, kterou musí umět, tedy alespoň její základy, každý rybář. Je to snad jedna z nejstarších technik chytání ryb na udici. A pro vás, úplné začátečníky, o co vlastně jde? Jak název napovídá, jde o chytání na splávek, pod kterým je zátěž, která vyvažuje splávek, pak také vlasec s háčkem a nástrahou. A k čemu ten splávek? Ten má několik funkcí, ale ta nejdůležitější je, že podle jeho pohybu rybář pozná záběr ryby.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím