Především kapři, ale i například jelci tloušti, si rádi pochutnají na houskovém knedlíku. Ovšem aby dobře držel na háčku, nebo i na přívěsu pod háčkem, je lepší kostičky knedlíku zprudka orestovat na troše oleje, pak na háčku vydrží pěkně dlouho, tedy pokud ho po chvíli nenasaje nějaký ten kapr či jiná kaprovitá ryba.
Kostičky opečeného houskového knedlíku patří do nástrah téměř zapomenutých, přitom naši dědové tuto nástrahu používali často a s velkou oblibou. Pokud se totiž starší knedlík nakrájí na kostičky a opeče na troše oleje, zpevní se a ve vodě vydrží poměrně dlouho a to nejen ve stojaté, ale také i v té proudné.
A co si nejčastěji houskový knedlík ve vodě vezme? Především kapři, ale i další kaprovité ryby jako například jelci tloušti či jeseni, menší sousta i cejni či plotice. Díky světlé barvě je tato nástraha ve vodě dobře vidět, lehce se do ní zapichuje háček a přitom na háčku dobře drží. Opečený houskový knedlík má smysl také nastražit na přívěs háčku, tedy pod něj, stejně jako boilies. Větší kostka knedlíku zavěšená na přívěsu háčku může nalákat i trofejního kapra.
TIP: Opečený houskový knedlík se dá i krátce dipovat či obalit do obalovací pasty či těsta.
Text i foto: Jiří Langer, šéfredaktor webu