Rybářský rozcestník

Rohlík

Můžeme chytat na čerstvý rohlík, nijak neupravený, ale stejně tak na rohlík napařený nad párou a pak lisovaný. Nebo ho můžeme přimýchat do zarkmovacích směsí.

Napařený - lisovaný rohlík - foto 2
pareny-rohlikNapařenýlisovany-rohlik-cesnek-paprika2Lisovanýlisovaný

Rohlíl, ale i jiné pečivo, je skvělý pro lov z hladiny. Ovšem v prstech uhnětené kuličky rohlíku také  fungují skvěle při jemném chytání, například na plavanou či feeder. Další možností je chytat na kousek rohlíku, který před nastražením lehce zkousneme mezi zuby. Pokud chceme sousto ještě víc vylepšit, můžeme rohlík namočit do nějakého dipu nebo do sirupu.

Lisovaný rohlík, kdo by ho neznal! Je to klasika českých rybářů již více jak 150 let! A stále funguje, hlavně na menší kaprovité ryby. Jde o rohlík napařený nad párou, zatížený, druhý den rozkrájený na malé kostičky, případně pomocí rybářských kleští vykrájený na jednotlivé rohlíkové peletky.

Příprava lisovaného rohlíku:

  1. Den až dva starý rohlík dáme do hrnce s pařáčkem, do kterého jsme nalili trochu vody, postavíme na zdroj tepla a necháme rohlík napařit, stačí 2 až 3 minuty
  2. Rohlík vytáhneme, položíme na rovné prkénko či jinou vhodnou podložku a zatížíme něčím těžkým, například starou žehličkou, necháme do druhého dne pěkně vylisovat
  3. Druhý den z rohlíku vykrájíme jednotlivé peletky, buď nožem, nebo rybářskými kleštěmi právě na rohlíkové boilies
  4. Dobře vysušené skladujeme nejlépe v umělohmotné dóze.

Nejčtenější články

NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

Žebrové krmítko naplněné pečivem

V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím