Rybářský rozcestník

Paternoster na sumce – nához ze břehu

Tento jednoduchý, ale účinný návazec je skvělý při chytání pod nohama, nebo kousek od břehu. Celá sestava začíná olůvkem, pak je na pevno, nebo průběžně na téčku navázána rybička …

Paternoster - sumcová (štiková) montáž - nához ze břehu
  1. kmenový vlasec 50 až 100 g
  2. „t“ obratlík (nejméně 50 g ale i více)
  3. návazec (80 g) s rybkou v proudu čelem k obratlíku, na klidné vodě ocasem k obratlíku
  4. pokračování kmenové šňůry s olůvkem 200 až 300 g

Poznámka:

Obrázek ukazuje pevně navázanou montáž, u které není možné nastavovat hloubku, pokud však dáte na kmenovou šňůru téčkový obratlík průběžný, můžete nastavit hloubku dle aktuálních podmínek. Pak je dobré pomocí stoperů nastavit mantinely průběžně navázaného obratlíku. To, že na chytání sumců je potřeba kvalitní prut určený na chytání velkých ryb (500 g – 1000 g) a kvalitní naviják téže kategorie, to je asi všem jasné! 🙂

Detailní způsob nastražení rybky najdete zde:

Nastražení živé ryby na sumce pomocí tří trojháčků – sestava s podvodním splávkem – za hlavu (vhodné do proudu)

Nastražení živé ryby na sumce pomocí tří trojháčků – sestava s podvodním splávkem – za ocas (vhodné do klidné vody)

 

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.