Rybářský rozcestník

Konopné semínko

Tato semínka lze běžně koupit v rybářských potřebách, ale i v akvaristice či hospodářských spiciálkách. Vaří se proto, jelikož jsou v syrovém stavu tvrdá a moc nevoní, ovšem jakmile se povaří a změknou, voní úžasně. Používají se jako jedna ze surovin různých zakrmovacích směsí.

Konopné semínko

Zpracování konopného semínka:

Semínka máčíme 24 hodin, potom je ve vodě, kde byla namočená vaříme na mírném zdroji tepla asi 10 až 15 minut, musí mírně popraskat a objevit se zelené klíčky. Pokud nepopraská, vaříme tak dlouho, až konečně pukne. Konopná semínka můžeme na sucho také pražit, pak jsou výbornou přísadou do směsí na výrobu boilies.

Nejčtenější články

Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím