Řepka obsahuje hodně tuku a po uvaření pěkně voní, je velice oblíbená především u kaprovitých ryb. Dá se koupit jak v hospodářských speciálkách, tak v rybářských potřebách.
Skvělá návnada k vytvoření krmného koberce. Vysoký obsah oleje, specifická chuť i pach uvařené řepky zaručuje, že nenechá lhostejným žádného z kaprů v blízkosti krmného místa.
Řepka se musí také máčet, necháme ji ve vodě několik hodin, klidně i celý den, pak ji vaříme na mírném, zdroji tepla 15 až 20 minut. Pokud ji chcete zamrazit, musí se dát do mrazáku zalitá vodou, jinak semínka vyschnou a budou ve vodě plavat! Skvělé jsou na to petláhve, do 2/3 nasypeme řepku, zbytek zalijete vodou a pak můžete dát zamrazit.
Na rybářském trhu existuje jak klasická neuvařená řepka, tak již vařená, vakuovaná, také řepka mletá. Běžně bývá také jako součást různých partiklů.