Rybářský rozcestník

Extrudovaná sója

Tepelně zpracované sojové boby určené pro přímé krmení, tedy v případě využití rybáři se skvěle hodí do zakrmovacích směsí.

Extrudovaná sója

Extrudovaná sója se v zařízení, tzv. extruderu pomocí šneků a matrice stlačí tak, že dojde k jejímu zahřátí na 80 – 130 °C a tím ke ztekucení škrobů a zkrácení bílkovinných řetězců. Takto upravená sója má vyšší krmnou hodnotu, pro ryby je pak chutnější a voňavější.

Energetická hodnota extrudované sojí je dokonce vyšší, než u kukuřice. Obsah škrobu je 35 % a cukru připadá na 100 g krmiva 8 g, což je podobný obsah cukru jako ve sladovém květu. Běžně se používá jako doplněk krmiva pro domácí zvířata, také pro koně, ovšem skvělá je také do zakrmovacích směsí určených pro zakrmení lovného místa.

Nejčtenější články

Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

Chov a skladování žížal

Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

Výroba závaží z kamene

Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím