Rybářský rozcestník

Extrudovaná sója

Tepelně zpracované sojové boby určené pro přímé krmení, tedy v případě využití rybáři se skvěle hodí do zakrmovacích směsí.

Extrudovaná sója

Extrudovaná sója se v zařízení, tzv. extruderu pomocí šneků a matrice stlačí tak, že dojde k jejímu zahřátí na 80 – 130 °C a tím ke ztekucení škrobů a zkrácení bílkovinných řetězců. Takto upravená sója má vyšší krmnou hodnotu, pro ryby je pak chutnější a voňavější.

Energetická hodnota extrudované sojí je dokonce vyšší, než u kukuřice. Obsah škrobu je 35 % a cukru připadá na 100 g krmiva 8 g, což je podobný obsah cukru jako ve sladovém květu. Běžně se používá jako doplněk krmiva pro domácí zvířata, také pro koně, ovšem skvělá je také do zakrmovacích směsí určených pro zakrmení lovného místa.

Nejčtenější články

První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím