Rybářský rozcestník

Extrudovaná sója

Tepelně zpracované sojové boby určené pro přímé krmení, tedy v případě využití rybáři se skvěle hodí do zakrmovacích směsí.

Extrudovaná sója

Extrudovaná sója se v zařízení, tzv. extruderu pomocí šneků a matrice stlačí tak, že dojde k jejímu zahřátí na 80 – 130 °C a tím ke ztekucení škrobů a zkrácení bílkovinných řetězců. Takto upravená sója má vyšší krmnou hodnotu, pro ryby je pak chutnější a voňavější.

Energetická hodnota extrudované sojí je dokonce vyšší, než u kukuřice. Obsah škrobu je 35 % a cukru připadá na 100 g krmiva 8 g, což je podobný obsah cukru jako ve sladovém květu. Běžně se používá jako doplněk krmiva pro domácí zvířata, také pro koně, ovšem skvělá je také do zakrmovacích směsí určených pro zakrmení lovného místa.

Nejčtenější články

Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím