Různě upravené brambory jsou k rybě velmi vhodná příloha. Ovšem bramborová kaše, ta, hlavně ke smaženému rybímu masu, je jedna z nejchutnějších příloh.
1 náročnost
30 minut
Bramborová kaše, smažené rybí filé.
Rozpis na 4 porce:
1 kg brambor
0,3 l mléka
2 lžíce másla
voda
sůl
Příprava
Oloupané brambory opláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané rozkrájíme na měnší kostky
V hrnci připravené brambory zalijeme vodou, dáme tolik, aby byly úplně potopené, pak vodu zahřejeme k bodu varu, osolíme, vaříme doměkka
Jakmile jsou brambory měkké, vodu slijeme, brambory rozmačkáme, až jsou sypké, pak je dochutíme máslem, zamícháme
Nakonec do brambor postupně zamícháme horké mléko, vymícháme jemnou kaši.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Směs vhodná do proudné vody na zakrmení především kaprovitých ryb. Lze použít do rakety, nebo ji střílet v koulích prakem, také dobře drží na krmítkách.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….