Kdo by neměl rád smažené (fritované) brambory. Hranolky milují snad všichni. Ale můžeme si usmažit i jiné tvary, jako bramborové lupínky, zámecké brambory, kostky …
1 náročnost
45 minut
Smažené brambory - různé tvary.
Rozpis na 4 porce:
1 kg brambor
voda na opláchnutí brambor
olej na smažení (fritovací hrnec)
sůl
+ další vhodné koření či bylinky
Příprava
Omyté brambory oloupeme a nakrájíme na zvolený tvar, jako například na silnější či tenčí hranolky, kostky, lupínky apod.
Opláchneme je studenou vodou, necháme důkladně okapat, pak je ještě osušíme například v suché čisté utěrce
Takto připravené brambory smažíme zprudka, na větším množství rozpáleného oleje, ideálně pak ve fritovacím hrnci, pěkně dozlatova
Hotové brambory vytáhneme z tuku, necháme okapat, pak je nasypeme do mísy a osolíme, případně jinak dochutíme, například paprikou, pepřem, kořením na brambory … brambory v míse proházíme a máme hotovo, můžeme servírovat.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Skvělá pomazánka z rozemletého uzeného sumce, sterilované zeleninové směsi Moravanka a dalších surovin. Lze vyrobit i z jiných sladkovodních uzených ryb. Nerybáři pak mohou použít kupovanou uzenou makrelu.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….