Rybářský rozcestník

Studená hořčicová omáčka k rybám

Zajímavé kombinace chutí spojené v jedno, pak vznikne úžasná studená omáčka, které skvěle doplní různě upravené ryby servírované za studena.

2 náročnost
15 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 0,1 l rostlinného oleje
  • 1 ks uvařený vaječný žloutek
  • 1 ks syrový vaječný žloutek
  • 2 lžíce bílého přírodního vína
  • 1 lžička jemně usekané pažitky
  • 1 lžička jemné hořčice
  • 1/2 lžičky sekaných kaparů
  • 1/2 lžičky sardelové pasty
  • mletý černý pepř
  • ocet
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Uvařený žloutek oddělený od bílku protřeme přes sítko, hladce jej utřeme se syrovým žloutkem
    2. Přidáme po kapkách olej, mícháme, pak přidáme postupně ostatní suroviny, omáčku vymíchme pěkně do hladka
    3. Hotovou omáčku servírujeme k různě upraveným rybám servírovaným za studena.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….