Jednoduchý, ale přitom chutný bramborový salát vhodný jako příloha také k pečeným, smaženým, grilovaným, ale i jinak upraveným rybám.
2 náročnost
50 minut
+ doba odležení
Jednoduchý přílohový bramborový salát
Rozpis na 4 porce:
1 kg brambor
2 lžíce nasekané petrželové natě
2 ks cibule
voda
pepř
ocet
olej
sůl
Příprava
Brambory ve slupce uvaříme v mírně oslené vodě na skus, nesmí se rozpadat!, vodu slijeme a necháme je okapat
Brambory oloupáme, nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme je a zalijeme olejem smíchaným s octem
Nakonec do brambor přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, nasekanou petrželovou nať, vše promícháme, okořeníme pepřem, případně ještě mírně dosolíme a necháme v lednici chvíli odležet.
Doporučení
Salát lze ještě doplnit o kousky sýra, případně o další suroviny.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….