Rybářský rozcestník

Teriyaki omáčka

Tato omáčka kromě chuti pomáhá, díky obsaženým enzymům, ke změkčení masa. Používá se především v japonské kuchyni nejen jako dochucovadlo, ale také jako dip. Skvělá je především k rybímu či kuřecímu masu.

1 náročnost
20 minut
Teriyaki omáčka
  • 250 ml sójové omáčky
  • 150 ml rýžového vína (Mirin)
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce na jemno nastrouhaného zázovru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 65 g bílého cukru
  • 1 ks stroužek česneku
  • černý pepř dle chuti
  • špetku nadrcené chilli papričky
  • Příprava

    1. Rýžové víno Mirin přivedeme k varu, stáhneme zdroj tepla na polovinu a necháme probublávat přibližně 10 minut
    2. Přidáme sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli papričku, sezamový olej, česnek, zázvor, cukr a černý pepř
    3. Až se cukr rozpustí, omáčku vaříme ještě dalších 5 minut
    4. Hotovou Teriyaki omáčku nalijeme do vhodné nádoby a skladujeme v chladu

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….