Opečené tresčí filety servírované s kaší z podušené cukety, vařených brambor, cibule a smetany.
1. Filety z tresky očistíme, osolíme a necháme 2 hodiny před přípravou uležet v lednici (v případě, že použijeme mražené tresčí filé, rybu zásadně rozmrazujeme pomalu, protože při rychlém rozmrazení je pak ryba po úpravě suchá)
2. Do mírně osolené vody dáme vařit oloupané na menší kousky nakrájené brambory
3. Mezitím do pánve s 1 lžící rozehřátého oleje a kouskem másla přidáme omytou na hrubo nastrouhanou cuketu, kurkumu, oloupaný utřený stroužek česneku, promícháme, podle chuti osolíme i opepříme a dusíme doměkka
4. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme s vlažnou smetanou nebo mlékem na kaši a vmícháme do ní dušenou cuketu
5. V pánvi na zbylém olivovém oleji necháme zesklovatět oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme tresčí filety se zbylým máslem a opečeme z každé strany asi 2 minuty, jemně je pokmínujeme
6. Filety pokapeme citronovou šťávou a podáváme s cuketovou kaší.