Rybářský rozcestník

Chytání ryb ve vodním sloupci pomocí přídavného plováku

Menší Pop Up nástrahy mají často malou vzlínavost, moc se jim nechce stoupat k hladině. Tento problém můžeme vyřešit pomocí plováku přidaného do montáže. Ten zajistí, že celá sestava půjde ochotně a rychle právě tam, kde ji potřebujeme mít.

Obrázek A:

  1. menší Pop Up kulička nastražená na hladině na přívěsu s vhodným háčkem, kousek pod hladinou nám pomůže udržet boilie malý broček!
  2. plovák, který zajistí rychlé vyplavání a udržení nástrahy na hladině, může být navázaný jako průběžný, se stoperem, nebo také napevno, s obratlíkem proti zamotání
  3. olovo s průběžným klipem

Obrázek B:

  1. menší Pop Up kulička nastražená na přívěsu s vhodným háčkem ve vodním sloupci, který můžeme libovolně měnit
  2. plovák, který zajistí rychlé vyplavání a udržení nástrahy ve vodním sloupci, může být navázaný jako průběžný, se stoperem, nebo také napevno, s obratlíkem proti zamotání
  3. olovo s průběžným klipem, pak lze kdykoliv hýbat s nástrahou ve vodním sloupci

Stručný popis navázání montáže:

Na kmenový vlasec navlékneme očko s karabinkou nebo průběžný klips, pak stoper, tedy větší umělohmotnou nebo gumovou kuličky či váleček, kmenový vlasec ukončíme obratlíkem s karabinkou. Na karabinku pak navlékneme očko montáže s pomocným plovákem a Pop Up nástrahou a háčkem. Plovák navazujeme buď průběžně, se stoperem, který vymezí maximální vzdálenost mezi plovákem a nástrahou, nebo plovák uvážeme napevno, pak se hodí obratlík, který zajistí, aby se návazec moc nekroutil.

Celý článek o chytání kaprů ve vodním sloupci naleznete zde: Chytání kaprů ve vodním sloupci.

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….