Rybářský rozcestník

Špízy s krevetami a olivami

Marinované ocásky z krevet, černé olivy, cherry rajčátka a další ingredience napíchané na grilovacích jehlách, grilované na roštu.

1 náročnost
20 minut
+ doba marinování  
  • 16 ks vyloupaných ocásků z krevet
  • 16 ks černých oliv
  • 2 ks starší rohlíky
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 ks citrónu
  • 1 ks cukety
  • 250 g cherry rajčátek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekaných bylinek (kopr, bazalka)
  • 1 lžíce vegety
  • Příprava

    1. Olivový olej promícháme s vegetou, nasekanými bylinkami, jadřince zbavenou a na jemno nasekanou chilli papričkou
    2. Omyté krevety vložíme do připravené marinády a necháme 40-60 minut marinovat
    3. Nejlépe den staré rohlíky a omytou cuketu nakrájíme na kolečka
    4. Na kovové grilovací jehly střídavě napichujeme krevety, kolečka rohlíků a cukety, olivy a mini rajčátka
    5. Špízy potřeme zbylou marinádou a na grilu zprudka pečeme asi 8 minut
    6. Jednotlivé porce servírujeme ozdobené kolečky citrónu.

    Nejčtenější články

    Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

    Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

    Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

    Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.