Rybářský rozcestník

Raci vaření v hovězím vývaru

Podáváme jako zvláštní polévku nebo jako teplý mezichod.

2 náročnost
30 minut
Raci vaření v hovězím vývaru
  • Pro 6 osob:
  • 40 ks větších raků
  • 1 ks citrónu
  • 2 l hovězího vývaru
  • 40 g račího másla
  • 40 g strouhanky
  • trochu tlučeného muškátového květu
  • Příprava

    1. Důkladně očištěné a omyté raky vložíme do vařícího vývaru a 12-15 minut vaříme
    2. Z uvařených raků maso z klepítek a ocasového krunýře vyjmeme
    3. Vývar, v němž se raci vařili, procedíme a scezený zahustíme strouhankou, okořeníme muškátovým květem a zjemníme račím máslem
    4. Račí maso rozdělíme na 6 dílů, vložíme je do šesti polévkových šálků, připraveným vývarem zalijeme a do každé porce vložíme kolečko citrónu.

    Doporučení

    Příloha: Topinky nebo měsíčky z lístkového těsta.

    Poznámka

    Recept na přípravu račího másla: Račí máslo.
    Příprava hovězího vývaru viz: Hovězí vývar.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.