Rybářský rozcestník

Krabi vaření

Úprava konzervovaných raků vařením v bílém víně nebo rybím vývaru. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

1 náročnost
30 minut
  • Pro 6 osob:
  • 3 ks konzervy krabů po 225 g
  • 1/8 l bílého vína nebo rybího vývaru
  • trochu mletého bílého pepře
  • trochu zelené petržele
  • hlavkový salát
  • Příprava

    1. Krabí maso z konzervy vyjmeme, jednotlivé díly od sebe oddělíme, kosticová vlákna odstraníme, trochu opepříme a posypeme nasekanou zelenou petrželí
    2. Do hrnce nalijeme šťávu z konzervy, do ní rozložíme vedle sebe krabí maso, podlijeme vínem (rybím vývarem) a na mírném ohni asi 4 minuty povaříme
    3. Povařené krabí maso urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme vlastní šťávou a ozdobíme hlávkovým salátem.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory, citrón a majonézová omáčka teplá.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….