Rybářský rozcestník

Krevety po španělsku

Uvařené krevety promíchané s omáčkou z rajčatového protlaku a šlehačky, zapečené s rýží.

2 náročnost
60 minut
  • 6 dl krevet (nebo konzerva)
  • 3 dl metany ke šlehání
  • 250 g rýže
  • 40 g másla
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • mletý pepř
  • vývar
  • sůl
  • Příprava

    1. Čerstvé živé krevety dobře omyjeme malým kartáčkem, vhodíme do vařícího vývaru, povaříme 10 minut a necháme vychladnout
    2. Potom z krevet odstraníme tenký krunýř, z ocasů vyjmeme maso a odstraníme střívka
    3. Přebranou a spařenou rýži uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme a necháme odkapat
    4. Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném másle, společně s rajčatovým protlakem, šlehačkou a krevetami
    5. Osolíme, opepříme, promícháme s rýží, dáme do zapékací misky a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny.

    Doporučení

    Příloha: Zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….