Rybářský rozcestník

Treska po murmaňsku

Filety z tresky obalené v mouce, osmažené na oleji a pak podušené v zapékací misce, přelité omáčkou připravenou z výpeku.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks filety z tresky
  • 1 ks větší sladkokyselé okurky
  • 1 ks menšího celeru
  • 1 ks velké cibule
  • 1 ks mrkve
  • 20 g hladké mouky
  • 20 g oleje
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 šálek hovězího vývaru na podlití
  • mletý černý pepř
  • mletá paprika
  • bobkový list
  • nové koření
  • hřebíček
  • tymián
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce tresky osolíme, obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova
    2. Rybí maso vyjmeme a na vzniklé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme protlak a zalijeme vývarem
    3. Omáčku okořeníme a vmícháme kostičky okurky
    4. Filety vložíme zpět a vše dáme zapéci do trouby vyhřáté na 200 °C, asi na 15 až 20 minut.

    Doporučení

    Takto připravené porce tresky servírujeme s krajíčky bílé veky.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….