Rybářský rozcestník

Fogoš plněný po vídeňsku

Nadívaný fogoš (candát), pečený v pergamenu.

2 náročnost
45 minut
  • 1 ks fogoše (candáta)
  • 1 ks citrónu
  • 2 lžíce bílého vína
  • 80 g másla
  • sůl
  • Na nádivku:
  • 150 g žampionů
  • 20 g másla
  • 2 ks rajčat
  • 2 ks žemle
  • 2 ks vajec
  • 2 lžíce hrášku
  • mletý muškátový oříšek
  • mléko
  • sůl
  • Příprava

    1. Z fogoše (candáta) odtraníme šupiny a ploutve, nařízneme ho po délce na hřbetu, maso opatrně odřízneme od páteře, kterou oddělíme nůžkami za hlavou a 5 cm od konce ocasu a vyjmeme
    2. Otvorem vyjmeme i vnitřnosti, rybu dobře omyjeme, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, naplníme a otvor sešijeme bílou nití
    3. Fogoše (candáta) přelijeme bílým vínem, zabalíme do pergamenu a pečeme, při teplotě kolem 200 °C asi půl hodiny
    4. Při podávání polijeme rozehřátým máslem.

    Příprava nádivky:
    Oloupané žemle nakrájíme na malé kostičky, zvlhčíme mlékem rozšlehaným s vejci, necháme prosáknout, přidáme hrášek, žampiony nakrájené na kostičky, spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, rozehřáté máslo, muškátový oříšek, sůl a lehce promícháme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.