Dnes byla u nás po dlouhé době ryba. Měla jsem v mrazáku filety z kapra. Zvolila jsem jednoduchou úpravu ryb v marinádě a položila jsem je do pekáčku rovnou na plátky brambor. Šťáva tak bude stékat pěkně na brambory, které budou skvěle chutnat.
2 náročnost
45 minut
+ doba marinování
Marinovaný kapr pečený na bramborech
vyfiletovaný kapr nebo pokud nechcete filetovat, můžete ho nakrájet dle libosti
čerstvý rozmarýn
brambory
voda
sůl
Na marinádu:
4 lžíce rozpuštěného másla
1 lžička sladké papriky
2-3 ks stroužky česneku
1/2 ks cibule
špetka pálivé papriky, pepře, drceného kmínu
Příprava
Připravíme nejprve marinádu. Rozpustíme máslo, do něj přisypeme koření, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a bylinky . Dobře ji promícháme a pomažeme s ní ryby. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat
Brambory nakrájíme na plátky a rozprostřeme je na dno pekáčku, osolíme je a posypeme rozmarýnem, na ně poklademe ryby a malinko podlijeme vodou
Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C na půl hodiny, pak odkryjeme, zkontrolujeme, zda jsou brambory měkké a pokud ano, zapneme na pár minutek gril, aby se maso hezky opeklo. A je hotovo, ryba i s přílohou z jednoho pekáčku 🙂
Rychlá minutka z filátek z tresky, ta jsou servírovaná s omáčkou připravenou z výpeku po opečené rybě připravenou z creme fraiche, bílého vína, chilli papričky a citronové šťávy.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….