Rybářský rozcestník

Kapr po indicku

Na oleji zprudka opečené porce kapra, podušené spolu s cibulí, feferonkami a kokosem, dochucené citronovou šťávou.

2 náročnost
40 minut
Kapr po indicku
  • 1 kg masa z kapra
  • 6 lžic strouhaného kokosu
  • 2-3 ks cibule
  • 1 ks feferonky
  • citronová šťáva
  • voda
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z kapra mírně osolíme a prudce na oleji orestujeme po obou stranách
    2. Opečené maso vyjmeme a na témž oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přepůlenou, jadřinců zbavenou feferonku
    3. Kapra vložíme zpět do pánve a podlijeme kokosem, předem rozvařeným v malém množství vody
    4. Přiklopené pokličkou dusíme doměkka
    5. Hotový pokrm ještě zakápneme citronovou šťávou.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme vařenou rýži.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….