Marinované kostky z masa tolstolobika zapečené v troubě na restavané rajčatovo-žampionové směsi, servírované s vařenými bramborami nebo rýží.
1 náročnost
40 minut
+ 1 hodina marinování
Tolstolobik na rajčatech
Rozpis na 2 porce:
300-400 g filetu z tolstolobika (bez kůže)
2 lžičky sušené bazalky
špetka mletého koriandru
šťáva z 1 citronu
himalájská sůl
špetka chilli
Na rajčotovo-žampionovou směs:
250 g malých žampionů
250 g cherry rajčátek
1 hrst cibulové natě
50 ml suchého bílého vína
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
2 lžičky třtinového cukru
2 ks stroužky česneku
himalájská sůl
Příprava
Rybí maso (bez kůže) nakrájíme na kostky 3×3 cm velké, dáme do misky, zakápneme citronovou šťávou, bohatě posolíme a přidáme koření, promícháme a necháme 1 hodinu marinovat
Mezitím si připravíme rajčotovo žampionovou směs; do pánve dáme olej a necháme rozehřát, přidáme nasekaný česnek a necháme rozvonět, přidáme na silnější plátky pokrájené žampiony, překrájená cherry rajčata, osolíme, přidáme cukr a necháme lehce zkarameliovat, doplníme bazalkou a zastříkneme vínem, které necháme zčásti odpařit
Vše restujeme cca 10 minut, úplně nakonec přidáme nasekanout cibulovou nať
Pekáček vymažeme máslem, na dno dáme směs z pánve a rybí maso bez marinády, pečeme v troubě na 200°C zhruba 15-20 minut.
Doporučení
Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Historický recept z minulého století od dědy Horyny na základní směs na boilies, z které můžeme vyrobit boilies. Ovšem tuto základní směs můžeme dále obohatit a vytvořit tak ještě nadupanější koule!
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….