Rybářský rozcestník

Candát na liškách

Filety candáta upečené v troubě v zapékací misce pokladené plátky másla, na závěr pak filety přelité smetanovou omáčkou nastavenou liškami s pórkem.

2 náročnost
30 minut
candátcandátcandátcandát
  • 400 g filetů z candáta
  • 10 g sušených lišek
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml smetany
  • 1/4 ks pórku
  • citronová šťáva
  • kmín celý
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme odpočinout.
    2. Na másle podusíme předem namočené lišky (nebo použijeme čerstvé), přidáme na kolečka nakrájený pórek, zalijeme vínem. Až se část vína odpaří, přilijeme smetanu, lehce zaprášíme moukou, promícháme, osolíme, odstavíme stranou.
    3. Filety narovnáme do keramické zapékací misky, poklademe kousky másla, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut při 180 °C.
    4. Na závěr filety přelijeme omáčkou s liškami a pórkem, vypneme troubu.
    5. Filety na talíři přelijeme smetanovou omáčkou, podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….