Rybářský rozcestník

Sumec na rajčatech

Rychlá příprava podkov ze sumce. Pokrm s vůní tymiánu, česneku a chutí čerstvých rajčat.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení masa  
sumecsumecsumecsumec
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks podkovy ze sumce (kus 150-200 g)
  • 8 ks menších oloupaných rajčat
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • barevný drcený pepř
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • tymián
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy osolíme, pokapeme citronovou šťávou, hodinu necháme odležet.
    2. Podkovy osušíme, lehce poprášíme hladkou moukou.
    3. V pánvi rozehřejeme máslo, s olivovým olejem v poměru 1:1.
    4. Podkovy opečeme z obou stran 1 minutu. Přidáme na plátky nakrájená oloupaná rajčata, plátky česneku, okořeníme tymiánem, dusíme pod pokličkou 10-12 minut.
    5. Podkovy přendáme na talíř, přelijeme šťávou, okořeníme barevným pepřem, podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.