Rybářský rozcestník

Sumec dušený v leču

Na pánvi na troše oleje opečené porce sumce obalené v mouce smíchané s mletou červenou paprikou, pak podušené spolu s lečem doměkka.

2 náročnost
30 minut
SumecSumecSumec
  • 2 ks podkovy ze sumce (250-300 g)
  • 1 ks chilli paprička
  • 1 sklenice leča (750 g)
  • 1 lžíce worchesterové omáčky
  • červená mletá paprika
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy rozpůlíme, vyřízneme páteřní kost, osolíme, pokapeme citronem, necháme hodinu odpočinout (citronem se pokapává rybí maso, protože uvolní vodu a maso se zpevní).
    2. Porce ryby osušíme a obalíme v hladké mouce, kterou jsme promíchali se sladkou červenou paprikou.
    3. V prostorné pánvi opečeme sumce dozlatova z obou stran.
    4. Do pánve nalijeme sklenici sterilovaného leča i s nálevem, přidáme chilli papričku, worchestr, přiklopíme a dusíme zvolna 15 minut. Sundáme poklici, necháme vysmahnout přebytečnou tekutinu, až zelenina zhoustne, při dušení se krásně rozvaří a vytvoří hustou omáčku.
    5. Rybu na talíři přelijeme omáčkou, podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….