Díky kukuřičným lupínkům, přichyceným na rybě pomocí těstíčka, vypadají porce ryby po usmažení a pak po dopečení, jako by byly na rybě zlaté šupiny, proto ten název.
2 náročnost
40 minut
Rozpis na 4 porce:
600-800 g porce kapra (4 ks podkovy nebo filety z kapra)
250 g kukuřičných lupínků
50 g hladké mouky
30 g škrobové moučky
100 ml mléka
2 ks vejce
olej na smažení
drcený kmín
citron
pepř
sůl
Příprava
Jednotlivé porce kapra osolíme, okořeníme trochou drceného kmínu a necháme chvíli odležet v lednici.
Z vejce, mouky, škrobu a mléka vyšleháme řidší těstíčko, to osolíme a necháme chvíli odležet.
Porce kapra namáčíme v těstíčku, necháme lehce okapat, obalíme v rozmačkaných kukuřičných lupíncích.
Smažíme, v mírně rozpáleném oleji, pozvolna, snažíme se, aby nám lupínky zezlátly, pak porce ryby vyjmeme z oleje, poklademe na plech a dopečeme v troubě vyhřáté na 90-100 °C doměkka, bude stačit cca 10 minut.
Doporučení
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Marinovaný losos (Gravlax) je skandinávská specialita. Existuje mnoho obměn tohoto receptu. Tady je jedna z variant na slavný skandinávský recept na úpravu lososa marinováním.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….