Rybářský rozcestník

Kapr ve zlatých šupinách

Díky kukuřičným lupínkům, přichyceným na rybě pomocí těstíčka, vypadají porce ryby po usmažení a pak po dopečení, jako by byly na rybě zlaté šupiny, proto ten název.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600-800 g porce kapra (4 ks podkovy nebo filety z kapra)
  • 250 g kukuřičných lupínků
  • 50 g hladké mouky
  • 30 g škrobové moučky
  • 100 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • olej na smažení
  • drcený kmín
  • citron
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce kapra osolíme, okořeníme trochou drceného kmínu a necháme chvíli odležet v lednici.
    2. Z vejce, mouky, škrobu a mléka vyšleháme řidší těstíčko, to osolíme a necháme chvíli odležet.
    3. Porce kapra namáčíme v těstíčku, necháme lehce okapat, obalíme v rozmačkaných kukuřičných lupíncích.
    4. Smažíme, v mírně rozpáleném oleji, pozvolna, snažíme se, aby nám lupínky zezlátly, pak porce ryby vyjmeme z oleje, poklademe na plech a dopečeme v troubě vyhřáté na 90-100 °C doměkka, bude stačit cca 10 minut.

    Doporučení

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….