Rybářský rozcestník

Zapečený sumec s brambory

Podkovy sumce obložené předvařenými plátky brambor v máslem vymazané zapékací misce, ještě doplněné nasekanou jarní cibulkou, vše pak zalité kořením ochucenou smetanou a zapečené v troubě.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení sumce  
zapečenýzapečenýzapečenýzapečený
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks podkovy ze sumce (200 g)
  • 600 g brambor
  • 200 g zakysané smetany
  • sladká červená paprika
  • citronová šťáva
  • jarní cibulka
  • mletý pepř
  • máslo
  • kari
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy ze sumce osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odležet.
    2. Oloupeme brambory, nakrájíme na kousky, uvaříme do polo měkka.
    3. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme osušené porce ryby, obložíme brambory, posypeme nakrájenou polovinou jarní cibule.
    4. Smetanu rozmícháme s červenou paprikou ¼ lžičky, přidáme špetku kari, podle chuti osolíme, opepříme. Rybu s brambory v zapékací misce zalijeme ochucenou smetanou, povrch posypeme zbytkem jarní cibulky.
    5. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme na 180 °C tak 15 minut.
    6. Rozdělíme na talíře, přidáme nakrájenou zeleninu, teplé podáváme.

    Doporučení

    Podobně můžeme zapéct podkovy z kapra.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….