Rybářský rozcestník

Okouni s pažitkovou omáčkou

Pažitková omáčka se hodí ke každé pečené rybě jak sladkovodní, tak mořské. My tu máme recept na okouny opečené na pánvi na másle, servírované hojně přelité právě pažitkovou omáčkou.

2 náročnost
30 minut
okouniokouniokouni
  • 4-6 ks stažených a vykuchaných okounů kolem 200 g
  • sladká mletá paprika
  • kmín
  • sůl
  • Na pažitkovou omáčku:
  • 100 g majonézy
  • 4 lžíce smetany
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce vinného octa
  • špetka kurkumy
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Okouny osolíme, posypeme jemně červenou sladkou paprikou, kmínem, opečeme na másle do měkka z obou stran.
    2. Majonézu promícháme se smetanou a pažitkou. Ochutíme vinným octem, solí, pepřem, přibarvíme špetkou kurkumy.
    3. Pečené okouny na talíři přelijeme omáčkou a podáváme například s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….