Rybářský rozcestník

Lín na grilu

Lín má chutné a jemné maso bez svalových kůstek. S úspěchem jde grilovat a přitom nám zůstane i kůže v celku a nepřichytí se, když rybu podložíme na grilovací podložce kolečky citronu, nebo cibule.

2 náročnost
30 minut
línlínlín
  • 4 ks vykuchaní líni o hmotnosti 250 - 300 g
  • 100 g anglické slaniny
  • směs koření na ryby
  • olivový olej
  • cibule
  • citron
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané a slizu zbavené ryby na 4-5 místech z obou stran příčně nařízneme a do zářezů vložíme proužky slaniny. Břišní dutinu vymažeme olejem a posypeme směsí koření na ryby.
    2. Zbytek koření promícháme s olejem.
    3. Rozpálenou grilovací podložku poklademe plátky cibule nebo citronu, naskládáme ryby, potřeme olejem s kořením, grilujeme z každé strany 10 minut, ryby v průběhu grilování občas otočíme.
    4. Grilované líny obložíme grilovanou zeleninou, podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….