Rybářský rozcestník

Krmítková směs – příprava zakrmovací směsi před použitím

Ať používáme již namíchanou zakrmovací směs, nebo si ji sami mícháme, musíme ji zaktivovat před samotným lovem a to tak, že ji zvlhčíme, ovšem samotné zvlhčení nestačí.

cervi-smes2pšeničnáDrymethod-feeder-granulky-smesReceptNávnadasplavek-krmitko2zakrmovaci-koule333pufovana-nastraha-jahoda-krmitko-extrudovany-chlebazamkrmovací

Základní poučka zkušených rybářů, ať plavačkářů, tak kaprařů lovících na položenou, je nejprve nasypat všechny suché složky do míchací nádoby a za sucha je mezi sebou opravdu důkladně promíchat. Pokud pak používáme práškový posilovač, je také potřeba ho přidat do suché směsi a zapracovat spolu s ostatními suchými složkami.

A jaký je další krok? Do jiné vhodné nádoby si připravte vodu na vlhčení krmení, tu používáme z revíru, kde chceme chytat, tedy pokud směs nepřipravujeme dříve, než přijedeme na místo lovu. Do vody pak, před zvlhčením samotné krmné směsi, nalijeme další tekuté složky, jako různé tekuté boostery, sirupy a podobně. Vody použijeme raději méně než více, vždy směs můžeme dovlhčit, ale příliš mokrá směs nás nutí jen k plýtvání a zbytečnému namíchání více krmení, než budeme potřebovat.

Poslední krok je jasný, směs postupně doplníme vodou s atraktory, zamícháme, opět přidáme vodu, opět mícháme… vyplatí se směs nechat chvíli odpočinout, aby se propojily všechny složky krmení. Většinou stačí 30 minut, pak je třeba směs zkontrolovat a případně ji ještě doplnit o vodu, je-li třeba.

Pokud chceme opravdu jemnou a důkladně provzdušněnou zakrmovací směs, na závěr ji prosijeme pomocí síta. A proč používat síto? S krmením se pak lépe pracuje. Lépe drží v krmítku a hlavně se mnohem lépe a rovnoměrněji uvolňovat z krmítka na lovném místě.

Text i foto: Jiří Langer šéfredaktor webu

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….