Rybářský rozcestník

Zapečený kapr se sýrem a křenem

Podkovy z kapra pokapané citronovou šťávou, osolené, po odležení pečené v troubě nejprve jen pokladené máslem, pak přelité smetanou a obložené nastrouhaným křenem a sýrem, dopečené doměkka.

2 náročnost
40 minut
+ doba odpočinutí  
zapečený
  • 600-800 g podkov z kapra
  • 2 lžíce strouhaného sýru
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 1 dl smetany na vaření
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy osolíme, pokapeme citronovou šťávou, hodinu necháme odpočinout.
    2. Podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe plátky másla, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut, při 180 C.
    3. Podkovy přelijeme smetanou, posypeme nastrouhaným křenem a sýrem. Vložíme zpět do trouby, pečeme, až sýr na povrchu začne zlátnout.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….