Rybářský rozcestník

Kapr na mrkvi a hrášku

Osolené, citronem pokapané, pak chvíli odležené porce kapra zprudka opečené na oleji a másle, servírované s podušenou zeleninou a houbami a to ve výpeku po opečené rybě.

2 náročnost
30 minut
kaprkaprkapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce kapra (150-200 g)
  • 1 ks větší mrkev
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 50 g žampionů
  • 50 cl bílého vína
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet.
    2. Maso osušíme, poprášíme lehce moukou, opékáme na směsi másla a oleje z každé strany 3 minuty.
    3. Opečené porce ryby, odložíme stranou. Do šťávy po pečení přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, plátky žampionů, osolíme, přidáme trochu kmínu, pepře, podlijeme vínem, dusím do měkka.
    4. K podušené směsi přidáme sterilovaný hrášek, opečenou rybu, necháme prohřát.
    5. Na talíři přelijeme směsí porce ryby, podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….