Rybářský rozcestník

Kapr na italský způsob

Odležené porce kapra osolené, pokapané citronovou šťávou, obalené v mouce a bílkové směsi, pak opečené na pánvi na olivovém oleji.

2 náročnost
20 minut
+ doba odležení  
kaprkapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 2 ks bílky
  • 2 ks rajčata
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce kapary
  • 1 lžíce parmazánu
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odpočinout.
    2. Z bílků ušleháme sníh, vmícháme parmazán.
    3. Kapra obalíme v hladké mouce, potom v bílkové směsi.
    4. Opečeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova.
    5. Rajčata oloupeme, na drobnou nasekáme, promícháme s nasekanými kapary.
    6. Porce kapra poklademe směsí rajčat a kapary, podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….