Rybářský rozcestník

Rychle vyměnitelné zátěže nahrazující klasická olůvka

Na rybářském trhu existují také rychle vyměnitelné zátěže, která rybáři nabízejí celou řadu možností při vyvažování návnad. Koupit se dají v několika velikostech. Zátěže se dají šikovně připevnit na návazec nebo vlasec, ale na rozdíl od tmelu nebo klasických broků nespadnou nebo ani se nepřemístí během nahazování či ataku ryb. Přitom je lze snadno sundat a přitom nepoškodit vlasec, či pletenku, což je problém u jiných tipů zátěží.

fox-olovofox-olovo2fox-olovo4

Další výhodou těchto rychlovyměnitelných závažíček je jejich nenápadnost, dokáží úplně splynout s téměř libovolným dnem. Ideální jsou však především pro vyvažování návazců s nástrahami pop-up.

Prodávají se v šikovné krabičce, dávkovači většinou o 4 velikostech. Na návazec nebo i kmenovou šňůru se dají přišpendlit díky průřezu v těle zarážky a gumové bužírky, kterou natáhneme, protáhneme průřezem spolu s návazcem nebo kmenovou šňůrou, povolíme a konec odstřihneme.

Díky gumové bužírce a zarážce v zátěži lze tyto rychlovýměnná závažíčka rychle připnout na návazec nebo i kmenovou šňůru…

Drží skvěle i při velmi razantních náhozech. Jejich hlavní výhodou je fakt, že se dají i několikrát opakovaně použít po tom, co například návazec už není funkční. Prostě je sundáme a umístíme na nový návazec.

Cena je sice poměrně vysoká, ale díky tomu, že se dají opětovně použít, může krabička, s těmito rychle vyměnitelnými zátěžemi, rybáři vydržet hodně, ale opravdu hodně dlouho.

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….