Rybářský rozcestník

Feederová krmítka s křidélky nejen do bahna

Chytání na revírech s bahnitým dnem má svá úskalí i při použití feederových prutů. Právě při chytání na položenou může bahno znemožnit vůbec něco ulovit i díky nevhodně zvolenému typu krmítka. A jaké feederová krmítka se tedy vlastně hodí do bahna? Ale v tomto článku se dozvíte více! Například to, proč mají krmítka křidélka.

feederovánavazec-method-vazky-bahno2plastová

Na bahnitá dna musíme používat lehká, ale přitom tvarem objemná, krmítka. Skvělá jsou ta žebrová. U košíčkových feederových krmítek pak volíme ta, co opět méně váží ale jsou přitom robustnější.

Poslední dobou se mě do ruk dostaly krmítka z plastu, která mě osobně připadají jako ideální krmítka na bahnité dno. A díky jejich stabilizačním křidélkům umožňujícím přesné hody feederem do stejného místa a zároveň snadnější vytažení tohoto krmítka z vody, lze s těmito krmítky dosáhnout opravdu skvělých výsledků při chytání ryb a to nejen na bahnitém dně.

Plastová feeder krmítka se stabilizačními křidélky….

TIP na další článek k tématu „bahno“ a „feeder“: Chytání s method feeder krmítkem na bahnitém dně a ve vázkách

Text i foto: Jiří Langer, ReceptyOnLine.cz

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….