Rybářský rozcestník

Meloun chutná amurům

Ano, je to tak, dužinu melounu můžeme s úspěchem v létě nastražit na amura nebo kapra. Stačí si koupit meloun a slupku s kouskem dužiny nevyhazovat ale udělat z ní chutné kostičky, které pak můžeme nastražit přímo na háček nebo na vlas háčku pod něj.

melounmelounnástraha-dužina

Dužina melounu je taková přírodní PopUp nástraha. Plave, je vzlínavá, větší kousek dokáže bez problému udržet ve vodním sloupci nebo i na hladině i středně velký háček. Proto není vhodná jako návnada, jen v případě, že chytáme ve vodním sloupci a chceme po nahození, aby nám kousky návnady stoupaly vodním sloupcem k hladině. Také se vyplatí, při chytání na hladině, zakrmit kousky dužiny melounu, pak má smysl meloun použit i jako návnadu.

A jak nastražit meloun?

Sníme meloun, necháme jen kůru s bílou částí dužiny, ale nesmíme být lakomí a musíme rybám nechat i kousek té červené části melounu. Nástraha pak bude zajímavější pro ryby i díky vzhledu. Vykrájíme kostičky nebo hranolky, které zbavíme té nejtvrdší části, tedy venkovní slupky melounu. Velikost kostek může být o něco větší, pokud nástrahu použijeme na přívěs háčku nebo jako sousto z hladiny, pokud budeme chytat klasicky a meloun napichovat přímo na háček pak vykrojíme raději menší kostičky.

Dužina melounu s PopUp boilie na přívěsu háčku…

TIP: Kostku melounu navlékněte na přívěs háčku i s nějakou menší PopUp kuličkou, nástraha bude ještě více vzlínavá, rychleji bude po nahození stoupat ve vodním sloupci nebo až k hladině.

Text i foto: Jiří Langer, Rybářský rozcestník.cz

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….