Rybářský rozcestník

Pikantní úhoř ve slaninovém kabátku podušený se zeleninou

V anglické slanině obalené špalíčky úhoře, ty opečené na pánvi na oleji a másle, pak podušené doměkka s podušenou zeleninou, ke konci přípravy i s uvařenými brambory.

2 náročnost
30 minut
+ doba přípravy brambor  
pikantní
  • 700-800 g úhoře
  • 500 g malých vařených brambor
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 dl bílého vína
  • 1 ks červená paprika,
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 lžička másla
  • sladká červená paprika
  • snítka rozmarýnu
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného úhoře nakrájíme na 3 cm – 4 cm dlouhé kusy, osolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme plátky anglické slaniny.
    2. V pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem, kousky úhoře opečeme dozlatova, ze všech stran, opečené kousky odložíme stranou.
    3. Do šťávy po pečení přidáme nakrájený, pórek, červenou a zelenou papriku, osolíme, opepříme, podusíme do měkka.
    4. Přidáme přepůlené vařené brambory, kousky úhoře, podlijeme vínem, přidáme snítku rozmarýnu, přiklopíme, podusíme ještě 5 minut.
    5. Na závěr dochutíme, solí, pepřem a podáváme.

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.