Rybářský rozcestník

Vařený kapr s citrónem

Rychlá úprava kapra. Jde o porce kapra povařené ve vývaru z povařených plátků citrónu, cibule a koření, servírované s rozpuštěným máslem nebo tatarskou omáčkou a další vhodnou přílohou.

2 náročnost
20 minut
  • 600-800 g kapra připraveného pro kuchyňské zpracování
  • 5-6 ks koleček citrónu
  • 1 ks malé cibule
  • 1 ks bobkový list
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • několik kuliček černého pepře
  • pepř
  • sůl
  • máslo nebo tatarská omáčka jako příloha
  • Příprava

    1. Vodu přivedeme k varu, mírně ji osolíme, přidáme koření, kolečko citrónu a přepůlenou cibuli, necháme na mírném zdroji tepla probublávat tak 5 minut
    2. Do vývaru opatrně vložíme porce kapra, vaříme, stále na mírném zdroji tepla, asi 10 minut
    3. Jednotlivé porce ryby vytáhneme z vývaru, necháme důkladně okapat, rozdělíme na talíře, maso osolíme a okořeníme pepřem
    4. Porce ryby na talíři přelijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme kolečky citrónu, podáváme například s vařenými brambory, nebo jen tak, s chlebem.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….