Rybářský rozcestník

Vařený kapr se zeleninou

V mírně osolené vodě dochucené citronovou šťávou uvařené porce kapra, servírované s povařenou kořenovou zeleninou a hráškem.

2 náročnost
30 minut
  • 600-800 g kapra připraveného k tepelnému zpracování v kuchyni
  • 150 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g hrášku
  • 80 g másla
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, spolu s hráškem zeleninu povaříme v mírně osolené vodě do měkka
    2. Porce kapra podlijeme vodou, tu osolíme špetkou soli, přidáme citronovou šťávu a vaříme tak 15 minut na mírném zdroji tepla
    3. Měkkou zeleninu scedíme, k zelenině přidáme polovinu másla, nasekanou petrželku a vše promícháme
    4. Porce kapra rozdělíme na jednotlivé talíře, osolíme, doplníme zeleninou a přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….